Wat zijn de voordelen van houten speelgoed ten opzichte van plastic speelgoed?

Het doet soms pijn … Lelijk plastic speelgoed kopen waar je kind naar aan het smachten is. Bijna alle ouders hebben deze stuks in huis en als er bezoek is wordt dit vakkundig weggemoffeld en vervangen door het mooie houten speelgoed. Maar waarom laat je het lelijke plastic speelgoed beter achterwege? En waarom simuleer je je kind beter om met houten speelgoed te spelen? Hier zijn een paar weetjes over houten speelgoed vs. plastic speelgoed.

Ketens vs. kleinere speciaalzaken

Ouders vragen zich regelmatig af wat voor speelgoed ze moeten kopen voor hun kind. In de grotere ketens zal je meer plastic vinden maar in de gespecialiseerde winkels en webshop zal je een grotere keuze aan houten speelgoed terug vinden. Het prijskaartje is het eerste wat opvalt. Houten speelgoed is (iets) duurder dan plastic speelgoed maar dat heeft een goede reden: het is duurzamer, het is kwalitatiever, het gaat langer mee én het is goed voor het milieu.  

Educatief verantwoord

Houten speelgoed is educatiever omdat kinderen meer op hun fantasie en creativiteit moeten rekenen dan bij plastic speelgoed. Plastic speelgoed heeft meestal al felle kleuren en geluid waardoor je kindje zijn fantasie minder zal kunnen gebruiken.

De eenvoud van houten speelgoed is belangrijk waarbij het kind de details met zijn fantasie kan toevoegen. Daarom speelt houten speelgoed in op de intelligentie van je kind.

Daarnaast bevordert de motorische- en verstandelijke ontwikkeling van je kind. Het nadeel is wel dat het iets duurder is dan plastic speelgoed maar het gaat ook veel langer mee en het is beter van kwaliteit.

Leuk om in huis te hebben

  • Houten blokken
  • Houten autootjes
  • Rammelaars
  • Bijtringen
  • Boxspiraal
  • Puzzels

Lees ook:

Bron:hobby-en-overige.infonu.nl

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje