Speelgoed voor baby's van 0 tot 6 maand kopen? Enkele tips!

Wat voor speelgoed kies je best voor je baby tussen 0 tot 6 maanden? Het is een vraag die veel mama's zich stellen. De eerste weken zal je baby het liefst dicht bij jou willen blijven maar rond de leeftijd van 6 weken zal er wat meer interactie komen. Maar welk speelgoed kies je dan? Hier zijn enkele tips.  

Mobieltje

De keuze in mobieltjes is groot hou rekening met volgende tips: 
  • Rond de leeftijd van vier weken kan je kindje bewegende voorwerpen volgen. Tussen de 6 en 7 weken gaat hij volume onderscheiden én pas rond 6 weken herkent hij de kleur rood en dan groen. 
  • Veel ouders kiezen wat zij mooi vinden en vaak zijn dit sobere kleuren, kies daarom voor kleur. Rond 6 weken zal je baby de kleur rood en dan groen herkennen. De kleur blauw zal hij zien als zwart. Kies dus voor rood, groen en blauw/zwart.
  • Kies voor een batterij en niet voor mobieltjes die je zelf moet opwinden. Er zijn mobieltjes die gedurende 40 minuten draaien, gemakkelijk toch? Zo kan jij je met andere dingen bezig houden.
  • Veel baby's kijken graag naar licht. Kies daarom voor een mobieltje met licht en interactie.

Leeftijd: vanaf 4-8 weken

(lees verder onder de foto)

Rammelaar

Vaak kunnen ze zelf nog niet grijpen maar het is wel leuk om interactie te hebben met je kind als jij het rammelaartje bediend. Gebruik hier ook kleur en geluid. Na 3 maanden beginnen ze zelf te grijpen en kunnen ze de rammelaar zelf bedienen. 

Leeftijd: vanaf 4-8 weken, zelf bedienen rond 12 weken.

Muziekdoosje

Een baby luistert graag, een muziekdoosje kan hierbij helpen. Liefst ook één dat leuk is om naar te kijken. 

Leeftijd: vanaf 8 weken 

 

Badspeeltjes

Zelf kunnen ze niet grijpen maar velen vinden het fantastische om ernaar te kijken. Kies daarom voor iets dat drijft zoals een bad eend. 

Leeftijd: vanaf 8 weken


Wiegje met gym

Een automatisch wiegje kan vaak wonderen doen op je kleintje rustig te houden. Tip: hang er een mobieltje aan zodat hij iets heeft om naar te kijken.

Leeftijd: vanaf 4 weken 


Babygym

De eerste 2 maanden hebben ze hier nog niet veel aan. Je kiest dan beter voor een mobiel. Rond de leeftijd van 3 maanden beginnen ze er wel naar te kijken en soms zelf naar te grijpen. Je hebt dit best zo vroeg mogelijk in huis

Leeftijd: vanaf 2 - 3 maanden

Wipper

Waarheen je ook gaat, je baby gaat mee. Een wipper is dus een must om in huis te hebben. Kies hier voor een wipper waar je je kleintje gemakkelijk uit kan halen en terug in kan plaatsen. 

Leeftijd: vanaf 0 maanden

Lees ook:

 

Bron: Oei ik groei

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje