Speelgoed voor kindjes van 6 tot 12 maanden. Enkele tips!

Eindelijk, je krijgt meer interactie! Je kind ontwikkelt zich en wordt zich steeds bewuster van zijn speelgoed. Je wil graag de ontwikkeling van je kind stimuleren, maar hoe maak je een goede keuze in het huidige overaanbod? Hier zijn enkele tips.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is heel educatief omdat kinderen meer op hun fantasie en creativiteit moeten rekenen dan bij plastic speelgoed. Plastic speelgoed heeft meestal al felle kleuren en geluid waardoor je kind zijn fantasie minder zal gebruiken. Leuk om in huis te hebben: blokken, houten autootjes, rammelaars en bijtringen 

(lees verder onder de foto)

houten_speelgoed

Bijtring

De tandjes komen er aan! Bij veel baby’s is dit rond de leeftijd van 6 maanden en dat gaat vaak gepaard met pijn. Een bijtring is ideaal om deze te verzachten, let er wel op dat deze geen schadelijke stoffen bevat.

Kies voor een bijtring met verschillende oppervlakken en/of structuren. Er zijn bijtringen die je kunt laten koelen of zelfs bevriezen om de pijn te verzachten.

Er bestaan tandenborstels die je ook als bijtspeeltje kan gebruiken. De rubberen pinnetjes van de tandenborstel voelen prettig aan het tandvlees

PS: Vergeet de tandjes van je baby niet te poetsen met een goede tandenborstel!

Stapelbekers 

Niet duur en het gaat maanden mee! De eerste maanden zal het eerder gebruikt worden om chaos te creëren maar als ze wat ouder zijn is het ideaal om te leren stapelen. Het is handig om mee te nemen maar ook voor in bad! Tip: kies voor ronde stapelbekers, dat is gemakkelijker voor je baby om te stapelen

Ballen

Koop een lichte bal waar ze gemakkelijk een duw tegen kunnen geven en kunnen oppakken. Als ze kunnen kruipen en stappen is het leuk om erachter te lopen of naar elkaar te gooien.

Prenten- en fotoboeken

Je hebt werkelijk boekjes in alle vormen en maten. Als ze nog zo klein zijn kies je best voor stoffen of plastic exemplaren, want het gaat regelmatig mee in het mondje. Grote afbeeldingen, zeker van diertjes, scoren altijd. Let er op dat er veel kleur in zit. Boekjes met geluidjes zijn ook altijd leuk om in huis te hebben.

Badspulletjes

Balletjes, bekertjes, badeendjes, … er is zoveel keuze in . De eerste maanden zijn badspulletjes die licht geven of felle kleuren hebben een hit. Denk maar aan de speeltjes van Skip Hop of de badeendjes dat je van allerlei merken hebt.

Telefoon

De telefoon, en zeker de smartphone, is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je zoon- of dochterlief beseft en ziet dit ook en ze imiteren maar al te graag dit gedrag. Speel daarom op veilig en schaf een speelgoedtelefoon aan. Zo heb jij geen hoge kosten aan een nieuwe telefoon.

Muziekinstrumenten

Lekker veel kabaal maken door op instrumenten te tokkelen. Kortom alles wat lawaai maakt scoort. Vanaf de leeftijd van ongeveer 12 maand beginnen ze er ook al mee te dansen en dan kan jij het instrument bedienen.

Poppen

Poppen met een echt gezicht is leuk om rond de leeftijd van 8-10 maanden in huis te hebben, hier heb je nog lang plezier mee als ze ouder worden beginnen ze zich te gedragen als ouder en hun pop te verzorgen, fantastisch om te zien!

Buitenspeelgoed

Buiten spelen is belangrijk maar je moet ze ook kunnen entertainen.

  • Zandbak met verschillende vormen
  • Opblaasbaar zwembad waarin ze kunnen spetteren
  • Ballen om achteraan te hollen
  • Een speelmat met daarop hun speelgoed. Play and Go is een mat waar je al hun speelgoed op kan verzamelen en op een heel eenvoudige manier kunt sluiten zodat je een zak krijgt.

Blokkenstoof

Blokjes van allerlei vormen in een doosje duwen, in het begin zullen ze er vaak mee schudden maar na een tijdje kunnen ze, met behulp van mama en papa, het blokje in het gaatje duwen. Met een sorteerdoos leert je baby problemen op te lossen. Dit maakt hem ook behendiger. 

Loopwagentje

Rond 9 maanden wordt je kindje beweeglijk en zelfstandiger. Een loophulpje of een activiteitentafel zijn hiervoor een belangrijk hulpmiddel om hen te verplaatsen en te leren stappen.

Lees ook: Speelgoed voor baby's van 0 tot 6 maand kopen? Enkele tips!

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje