Buitenspeelgoed: hoe je tuin inrichten?

Eindelijk mooi meer, tijd om buiten te spelen! Kinderen vinden het geweldig om buiten te zijn. Maar hoe hou je ze zo lang mogelijk in de tuin? Met wat voor speelgoed zijn ze uren zoet? Ik heb me deze vragen gesteld en na enkele tips van andere mama’s ben ik er helemaal uit.

Speelgoedhuisje

Jongen of meisje, een speelgoedhuisje daar scoor je altijd mee! Mijn eigen dochter vindt het GEWELDIG om het deurtje open en dicht te doen. Ze kan er ook uren in vertoeven met haar favoriete speelgoed. 

(lees verder onder de foto)

speelgoedhuisje Smoby

Glijbaan

Glijbanen heb je in alle maten en kleuren. Op de kleinste modellen (met grotere treden) kunnen ze al spelen van zodra ze stabiel kunnen stappen. 

Zandbak

Hout of plastiek, je hebt zandbakken in alle formaten. De goedkopere modellen zijn meestal van plastiek, zoals de bekende blauwe schelpen. Deze bestaan uit 2 delen om het gemakkelijk open en toe te doen. Als het warm is kan je in één schelp water toevoegen en als een klein zwembadje gebruiken. 

Houten zandbakken zijn meestal mooier maar zijn lastiger in onderhoud. Zorg ervoor dat je de zandbak steeds kan afdekken! 

Waar ik fan van ben is het houten picnictafeltje van Plum. Je kan het gebruiken als tafel én als ze met zand of water willen spelen kunnen ze het deksel openen. Een grote plus is dat ze alleen hun handen vuil maken.

Speeltapijt

Voor de allerkleinsten voorzie je best een speeltapijt in je tuin. Zo liggen ze lekker zacht. De Skip Hop speeltapijten zijn zacht, stevig én mooi voor in huis, een echte aanrader dus!

Tipi

Is je kind nog klein of al wat ouder? Een tipi is een goed alternatief voor een speelhuisje. Zijn ze heel klein kan je hem gebruiken als fris plekje voor je baby. Het ziet er ook nog eens mooi uit! Mijn favorieten? De tipi's van Childhome of Nobodinoz.

Zwembadje

Gegarandeerd uren speelplezier bij warm weer: het zwembadje! Kan je baby net zitten dan bestaan er ook babyzwembadjes zoals dat van Nijntje

Eens ze ouder zijn zal dit niet meer volstaan en zal je een groter formaat moeten aankopen. Deze heb je in alle vormen en kleuren. Wil je ze helemaal gek maken? Ga dan voor de opblaasbare zwembadjes van Intex met glijbanen en figuurtjes.

Bescherm je kind in het zwembad

Bij grotere zwembandjes gebruik je best zwembandjes zoals die van Hydrokids. Als ze klein zijn heb je er speciale voor baby’s, met een stevig zitje. Zijn ze al wat ouder? Dan kan je bandjes om de armen doen. Vergeet ze niet te beschermen tegen de zon!

Lees ook:

Zo bescherm je je kind tegen de zon

Speelgoed voor kinderen van 6 tot 12 maanden

 

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje