Zo bescherm je je kind tegen de zon

Elk kind heeft zon nodig om vitamine D aan te maken voor stevige beenderen. Al heeft de zon zijn gevaren. De huid van een kind heeft nog niet zoveel weerstand tegen de zon als een volwassene. Hier zijn enkele tips om je kindje zo veel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van de zon.

Bescherm het hoofdje

Bescherm het hoofdje van je kind met een hoedje of petje. Er zijn hoedjes die de nek en oren beschermt zoals de hoedjes van Döll, Liewood, Lässig, Barts en Elodie Details. Deze hoedjes zijn mooi én geven een goede bescherming.

Insmeren: veel én met een hoge factor

Veel smeren gedurende de dag is belangrijk. Ook als je kind in de schaduw speelt moet je hem insmeren met zonnecrème. Ikzelf kies steeds voor het merk La Roche Posay of Vichy. Meer tips over zonneproducten vind je op de website van kind en gezin.

Kies voor katoen!

Het veiligste is om ze steeds een katoenen t-shirt aan te houden. Katoen werkt als zonnefilter en voelt aangenamer aan dan polyester of andere synthetische stoffen bij warm weer.

Zwembroeken en badpakken

Bij de aankoop van een badpak of zwembroek moet je erop letten dat ze UV beschermend zijn. Dit zeggen dat 97,5% van alle schadelijke UV-stralingen worden tegengehouden.

Bescherm de ogen goed met een zonnebril

De ogen van je kind zijn heel kwetsbaar. Je kan ze dus best een zonnebril aandoen. Ik ben heel tevreden van Julbo, deze zijn aangenaam voor je baby en ze zijn onverwoestbaar. Als je iets fashionable wilt aandoen kan je kiezen voor het merk Izipizi. Het is belangrijk dat een zonnebril een UV filter heeft. Meer tips hoe je een zonnebril moet kiezen vind je hier

Lees ook:

 

Bron: kind en gezin

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje