Wat te doen bij krampen of reflux? Een elektrische tandenborstel!

Krampen en reflux zijn kwaaltjes bij veel baby’s. Als je voor de eerste keer mama wordt kan het een lange lijdensweg zijn want je weet niet wat je moet doen. Ik had zo'n baby dus ga ik jullie mijn verhaal vertellen. Van een elektrische tandenborstel tot middeltjes uit grootmoeders tijd. 

Eerst krampen, dan verborgen reflux

De eerste 2 weken met Raphaëlle waren fantastisch. Ze sliep en at goed. Je krijgt zoveel bezoek over de vloer en iedereen was het erover eens: wat een droom. Na 2 weken begon het te keren. Krijsen en woelen na elke voeding. Ik wist niet wat te doen dus riep ik hulp in van de vroedvrouw. Zij raadde me aan om naar Nutrilon Omneo te veranderen omdat haar stoelgang veel te hard was. Maar ik zag weinig verbetering, buiten dan in de stoelgang want deze bleef uit.

Na 4 dagen non stop krijsen ben ik naar de dokter gegaan. De vroedvrouw had me aangeraden om een paar dagen te wachten vooraleer je resultaat kon zien. De kinderarts zag dat het krampen waren en schreef me NAN complete comfort voor. Ik kreeg ook druppeltjes (Protectis) en Infacol mee. Daarnaast ging ik ook naar de osteopaat die toch wat verlichting bracht maar dit was steeds van korte duur.

(lees verder onder de foto)

osteopaat baby

Ik ga je niet alle stappen vertellen die we hebben doorgemaakt, het waren er heel veel. De dagen kan ik het best beschrijven als: ze sliep en als ze wakker was weende ze - doorlopend! Ik dacht dat ik met een huilbaby te maken had. En dat was ook zo. Een huilbaby is een baby die meer dan drie uur per dag, drie dagen per week en al langer dan drie weken lang huilt. 

Toen Raphaëlle 7 weken was kwam er verborgen reflux bij. Het werd dus erger. Reflux én krampen zijn pas echt een uitdaging. Gaviscon en andere remedies bleken niet te helpen. Na elke voeding begon ze steevast te krijsen van de pijn.

Na tal van bezoeken en telefoontjes naar de kinderarts, die ondertussen vaststelde dat we met een koemelkallergie of -intolerantie te maken hadden. We moesten overschakelen naar Nutrilon Pepti. Indien het niet lukte naar Nutramigen of Althéra. Ze lustte geen één van de 3 dus ze dronk amper. Na talloze telefoontjes van de dokter - die me altijd zei dat ik geduld moest hebben - heb ik het heft in eigen handen genomen en een apotheker opgezocht die gespecialiseerd is homeopatische producten. Hij raadde me aan om een melk te proberen gebaseerd op rijstproteïnen: Novarice van Novalac. Het duurde nog geen dag en het gekrijs was over. De reflux bleef nog een paar maanden maar met behulp van Omeprazole kregen we het onder controle. 

Stofzuigers en tandenborstels

Terug naar het gekrijs. Welke middeltjes gaven een (tijdelijke) verlichting? Wel geloof het of niet maar ik had altijd een elektrische tandenborstel in mijn zak, ze zweeg direct. En thuis gebruikte ik de stofzuiger - mijn huis was nog nooit zo proper! 

(lees verder onder de foto)

tandenborstel en krampen

Ik ging ook wekelijks naar de osteopaat. Dat hielp voor een paar dagen en gaf me handige tips zoals 'het boeren'. Het was belangrijk dat ze steeds boerde om de reflux dragelijker te maken. Maar dat lukte nooit vanzelf, ik moest steeds een handje helpen. Ik had hier een paar stappen voor:

1. Probeer het op de klassieke manier: rechthouden. Dit doe je een paar minuten.

2.Ik zette Raphaëlle op mijn onderarm, met haar maag tegen de palm van mijn hand zodat ze voorovergebogen zat.

(lees verder onder de foto)

tips om te boeren

3. Lukt het niet? Zet je baby recht op je schoot, tegen je aan en draai mee rondjes met je bovenlichaam. Op deze manier krijg je er meestal wel een boertje uit.

4. Lukt het nog steeds niet? Ga de trap een paar keer op en af met je baby.

Lees ook: Dit is de beste papfles voor je baby

 

 

 

Gerelateerde artikels

Left Ga door met winkelen
Je order

Je hebt geen artikels in je winkelmandje